Stephanie dhe John Baldwin janë familja e gjitha amerikane, ndërsa jetojnë në Plano të Teksasit. Babai i vajzës është pastor në një kishë, ndërsa vajza e tyre Mackenzie është përfshirë në një marrëdhënie online me një të ri nga Kosova. Vajza kishte planifikuar të martohej me të riu qindra mijëra milje larg nga shtëpia e saj. 

Ajo kishte marrë një pasaportë dhe kishte fshehur 5 mijë dollarë nga puna për t’u larguar nga vendi dhe për t’u martuar me një djalë simpatik që e ka takuar në një dhomë Chat-i ndërkombëtare.

Televizioni amerikan WFAA ka trajtuar rastin, duke shkruar se i riu e quajti veten Adam dhe ishte një mysliman që jetonte në Kosovë. Sipas tv, ai e manipuloi vajzën duke i dërguar “letra” romantike.

Në një letër, ai i thotë: "Unë e di që ndonjëherë është e vështirë për ju, por jo për zemrën tuaj, sepse Allahu ju mbron."

"Ne kishim luftuar për një vit të kuptojmë se çfarë ishte e gabuar, sepse personaliteti dhe sjellja e saj kishte ndryshuar”, tha Stephanie Baldwin.

Mackenzie kishte synuar me shumë gjasë që të mos i informonte prindërit e saj, duke komunikuar fshehurazi me Adamin.

"Unë ngadalë fillova të mbuloja më shumë gjurmët e mia", tha Mackenzie Baldwin, duke përdorur rrjete të fshehta në internet.

Kur Baldwin mësoi se çfarë po ndodhte, ata në heshtje filluan një plan për të ndaluar vajzën e tyre.

"Duke kërkuar dhomën e saj, makinën e saj dhe duke bërë çdo gjë që mund të bëjmë për të marrë prova për autoritetet. Na duhej të bënim gjithçka në fshehtësi", tha Stephanie Baldwin.

"Ne organizuam një ndërhyrje, e bëri FBI-ja. Ajo që donim të bënim ishte ta trembeshim", tha John Baldwin.

Ata i thanë asaj se ishte në rrezik.

 "Unë personalisht tani mendoj se synimi i tij ishte te trafikut seksual. Kjo është ajo që unë mendoj," tha Mackenzie Baldwin.

"Në fund, ajo i dëgjoi dhe kuptoi se ishte në rrezik", tha John Baldwin.

Baldwin thotë se ata kishin kontroll prindëror në telefonin e saj dhe monitoronin mediat e saj të vajzës. Ata sapo kanë shkruar një libër të quajtur "Pothuajse Gone" për të paralajmëruar prindërit dhe adoleshentët e tjerë rreth asaj se çfarë mund të ndodhë.

FBI u shpreh se nuk ndodhi asgjë penale, kështu që nuk mund të bënin asgjë tjetër./Ora News.tv/