Një veprim të pashmangshëm dhe konform ligjit të Kosovës e quan arrestimin e zyrtarit serb Marko Gjuriç kryeministri i Kosovës.

Në një konferencë për median, mesditën e sotme, Ramush Haradinaj tha: "Veprimi ngaj zyrtarit Marko Gjuriq nuk ishte veprim i përlqyshën nga ne por ishte i pa alternativë sepse ai kishte hyrë ileglalisht në Kosovë. E Konsideroimë këtë situatë si standarde dhe të pashmangshme"

Ndërsa lidhur me dorëheqjen e Listës Serbe Haradinaj tha se ai nuk merret me ata që dalin nga partia.

"Kemi pas një partneritet të mirfillt me ta, veprimi i djeshëm nuk ka qenë kundër ndonjë zyrtari të Serbisë por vetëm ndaj atyre që e kanë thyer ligjin. Është zbatua ligji dhe ai duhet të zbatohet. Shpresoj që Lista serbe të reflektojë"

/Ora News.tv/