Eksperti i Aviacionit Civil, Dritan Goxhaj u shpreh se grabitja e ndodhur në Rinas, nuk është më e madhja në Evropë dh as nuk mund të konsiderohet grabitja e shekullit.

Sipas tij këtë rekord e mban një grabitje e ndodhur në 2013 në Bruksel.

Pas këtij fakti Zheji nuk e ka kursyer batutën e tij, se edhe në grabitje nuk është e para, dhe për këtë ka marrë medalje argjendi, sepse tar it e meriton vend ii parë.  

Goxhaj: Kjo nuk është grabitja e vetme që ka ndodhur në Evropë dhe nuk është grabitja e shekullit. Grabitja e shekullit mund të konsiderohet ajo në Bruksel, në 2013 ku 8 persona të armatosur me futen me kallashnikovë në pistë dhe ndalojnë avionin, i cili sapo ishte duke u nisur. E detyruan pilotin të hapte bagazhet dhe morën 50 milion euro në diamante dhe u larguan.

Zheji: Dhe këtu nuk jemi të parët dot, jemi të dytët. Medalje argjendi jo e artë, meqë jemi në vend të dytë.


/Ora News.tv/