Google ka ndaluar krijuesin e telefonit Huawei nga disa përditësime në sistemin operativ Android, duke i dhënë një goditje firmës kineze.

Hartat e reja të telefonave inteligjentë Huawei do të humbasin aksesin në disa aplikacione të Google.

Ky veprim vjen pasi administrata Trump shtoi Huawei në një listë të kompanive që firmat amerikane nuk mund të tregtojnë nëse nuk kanë licencë.

Në një deklaratë, Google tha se ishte "në përputhje me rendin dhe shqyrtimin e implikimeve".

Huawei nuk pranoi të komentojë.

Shfrytëzuesit ekzistues të smartphone Huawei do të jenë në gjendje të përditësojnë aplikacionet dhe të shtyjnë përmirësimet e sigurisë, si dhe të përditësojnë shërbimet e Google Play.

Por kur Google nis versionin tjetër të Android më vonë këtë vit, mund të mos jetë i disponueshëm në pajisjet Huawei.

Pajisjet e ardhshme të Huaweiut nuk mund të kenë aplikacione të tilla si YouTube dhe Hartat.

Huawei ende mund të përdorë versionin e sistemit operativ Android në dispozicion përmes një licence me burim të hapur.

Ben Wood, nga konsulenca e CCS Insight, tha se masa e Google do të kishte "implikime të mëdha për biznesin e konsumit të Huawei-t"

/Ora News.tv/