Mëngjesin e ditës së sotme policia italiane ka ezekutuar 10 urdhër arreste në qytetin e Calenas, si dhe fshatrat Bellona , Vitulazio dhe Camigliano.

Mediat e huaja bëjnë me dije se tetë prej personave të arrestuar janë lënë në burg, ndërsa dy prej tyre në arrest shtëpie.

Një prej të burgosurve është shqiptar.

Në burg kanë përfunduar:

Erjon Bixi, 37-vjeç; shtetas shqiptar

Gaetano Diana, 28-vjeç;

Stefano Fusco, 44-vjeç;

Michele Fusco, 25-vjeç, bir i Stefano;

Antonio Merola, 48-vjeç;

Antonio Nespoli, 38-vjeç;

Teresa Vitolo, 46 vjeç;

Pasquale Vitolo, 53-vjeç, vëlla i Terezës.

Ndërsa në arrest shtëpiak janë lënë: Tommaso Nigro, 43-vjeç dhe Gennaro Russo, 22-vjeç.

E burgosura Teresa Vitolo, gruaja e  Carlo Del Vecchio, motra e  Massimo Vitolo, Stefano Fusco dhe Maurizio Fusco punuan për të promovuar shoqatën kriminale që synonte trafikimin e drogës.

Biznesi ishte rritur në mënyrë të shpejtë, aq shumë sa arriti një gjendje monopoli, veçanërisht në komunat e zonës së Capuana. Ai arriti të merrte kontrollin e shitoreve të shitjeve të grupeve, që tashmë veprojnë në këtë zonë.

Shembull është episodi në të cilin Teresa Vitolo i ka drejtuar Kristina Gravante, një 48 vjeçare, mbi të cilën rëndojn ëpak akuza në lidhje me drogën.

Grupi kriminal, sipas hetuesve, mund të përdorte disponueshmërinë e armëve dhe kontakteve me grupet e huaja kriminale, veçanërisht shqiptarët, me të cilët ata kontraktuan blerjen e drogës.

/Ora News.tv/