“Frozen 2” grumbulloi 350 milionë dollarë në fundjavën e hapjes në mbarë botën, duke mposhtur çdo parashikim.

Gjithashtu kaloi edhe fitimet e filmit origjinal.

Filmi siguroi 15 milionë paund në Britani dhe Irlandë, si edhe 127 milionë dollarë në SHBA dhe Kanada.

Origjinali i “Frozen” në vitin 2013 mori 93 milionë dollarë fitime gjatë 5 ditëve të para në kinema.

Dhe përfundoi duke siguruar një total prej 1.27 miliardë dollarë fitime në total.

Disney thotë se të ardhurat e fituara nga “Forzen 2” janë fitime rekord nga një film i animuar në fundjavën e debutimit.

/Ora News.tv/