FBI-ja e pranon që ka patur sinjalizime 5 Janarin e shkuar mbi Nikolas Cruz dhe "dëshirës së tij për të vrarë" .  Këtë e pranon vetë zyra federale falë një shkrese ku shprehin dhimbjen që ndjejnë për viktimat e përfshira në tragjedi.    Ndërkohë, sipas mediave, 19-vjeçari ka reaguar duke varë për faj të "djajve që dëgjonte në kokë".  Mbi Cruz, rëndojnë 17 akuza për vrasje. Nga një akuzë për çdo viktimë.

/Ora News.tv/