Finlanda zgjodhi sot kryeministren më të re të vendit, 34 vjeçaren Sana Marin.

Pjesëtarja e Social Demokratëve fituan zgjedhjet elektorale me shumicë votash, të cilët ishin në koalicion me 4 parti të tjera.

Sana Marin do të fillojë detyrën si kryeministre javën e ardhshme pas dorëheqjes së Anti-Rine.

Rine, gjithashtu pjesëtar i partisë Social Demokrate pas kritikave për manaxhimin e situatave të krijuara nga protestat e punonjësve të postës.

Partia Center kritikoi ashpër për mënyrën se si Rine manaxhoi situatën e protestave të cilat ndikuan dhe në sektorë të ekonomisë.

/Ora News.tv/