Facebook ka njoftuar se mund të paguajë një gjobë rreth 5 miliardë dollarë për të mbuluar kostot e mundshme të një hetimi nga autoritetet amerikane në lidhje me skandalin e privatësisë. Gjoba lidhet me skandalin e Cambridge Analytica, që shpërtheu vitin e kaluar dhe që përfshiu profilet e 87 milionë përdoruesve të rrjetit social Facebook.

Vetë kompania njofton se ka lënë mënjanë 3 miliardë dollarë në pritje të përfundimit për hetimet.

Gjiganti i medias sociale tha se shitjet për tre muajt e parë të vitit u rritën me 26%, duke sjellë të ardhura në 15.08 miliardë dollarë, duke mposhtur ngadalë pritjet e tregut.

Ndërkohë që ka siguruar një taksë nga hetimi nga Komisioni Federal i Tregtisë i SHBA, kostoja përfundimtare mund të shkojë deri në 5 miliardë dollarë, njoftoi Facebook.

Përdoruesit mujorë të rrjetit social u rritën 8%. Aksionet janë rritur me rreth 40% vitin e kaluar, duke tejkaluar më shumë tregun e gjerë.  

/Ora News.tv/