Një burrë po jeton me pjesën e brendshme të kokës së tij të ekspozuar pasi humbi sytë dhe hundën nga kanceri.

Mario Magudahan, 57 vjeç, nga Davao del Norte, Filipine, u diagnostikua me kancer të zgavrës së hundës në 2007

Mjekët kuptuan se tumori ishte përhapur brenda dhe ata ishin të detyruar të operonin për ta ndaluar atë përhapjen në pjesë të tjera të trupit të tij.

Mjekët duhej të hiqnin tërë hundën e tij dhe të dy sytë, në mënyrë që të shpëtonin jetën e tij.

Por e lënë atë me "gjysmë fytyrë" dhe pjesën e brendshme të kafkës së tij të ekspozuar, duke e bërë atë të verbër dhe pa ndjenjën e erë.

Mario duhet të përdorë një maskë mbi plagën e tij çdo ditë për të parandaluar infeksionet dhe bakteret që futen brenda.

Trajtimi i vonuar

Duke folur në një video, Mario tha se sëmundja filloi të shfaqet sepse vonoi trajtimin mjekësor.

Tani që fytyra e tij ka një vrimë të madhe, ai është i kujdesshëm që të mos bie në kontakt me ujin, kështu që ai merr peshqir ose qese plastike që mbulon fytyrën.

Ai tha: "Kam dhimbje çdo ditë. Unë nuk mund të fle natën dhe nuk mund të punoj gjatë ditës për shkak të gjendjes time dhe familja ime ka nevojë për mua që t'i mbështes ata".

Edhe pse zona e hundës dhe syrit e Mario ishte hequr, ai tani ka nevojë për trajtim rrezatimi pasi mjekët thanë se shenjat e kancerit ishin kthyer.

Familja e Mario ka shitur çdo pjesë të pasurisë që ata kanë, duke përfshirë një tokë bujqësore që ai ka përdorur për të rritur perime, për nevojat e tij mjekësore, por ende nuk ka qenë e mjaftueshme për të mbuluar gjithçka.

/Ora News.tv/