Një grup dërgoi 8,000 pica për votuesit e uritur, ndërsa ata prisnin në radhë të gjata për të votuar pasditen e së martës në SHBA.

Grupi "Pizza to the Polls" mbledh raportet e mediave sociale dhe nxjerr picat në përputhje me rrethanat.

Grupi jo fitimprurës gëzoi vëmendje të shtuar ditët e fundit pas postimeve në Twitter dhe donacioneve nga njerëz të famshëm si Debra Messing, Alyssa Milano, Mandy Moore dhe Patton Oswalt, duke rritur më shumë se 300,000 dollarë gjatë një periudhe 24-orëshe.

 Bashkëthemeluesi Katie Harlow i Portland, Oregon, tha se ajo dhe dy miq dolën me idenë në vitin 2016, pasi kishin parë radhë gjatë votimit të hershëm.

Mësuesi i Yoga, Angie Starz hëngri disa pica me djathë të dhëna nga grupi gjatë pritjes dyorëshe për të hedhur votën e saj në Çikago të hënën.

"Njerëzit që ishin të zemëruar dhe të heshtur, shpejt u kthyen në biseda me njëri-tjetrin", tha ajo.

"Është e mahnitshme se si pak pica mund të ndryshojë humorin".

"Më e keqja ka qenë Georgia. Atje kemi marrë raporte për radhë 3-4 orë. Është me të vërtetë zhgënjyese për ne", shtoi.

Harlow tha se ata do të japin pica edhe në vitin 2020 dhe do të synojnë ta bëjnë këtë derisa njerëzit të mos presin më në qendrat e votimit.

"Ne e dimë që nuk ndryshojmë botën me pica, por është mirë të ndiheni sikur po bëni një ndryshim", tha ajo.

/Ora News.tv/