Deti është një burim i pamasë i mirëqenies dhe i virtyteve pozitive. Ujin nxit lirimin në tru të dopaminës, serotoninës dhe oksitocinës, të konsideruar universalisht si neurotransmetues të lumturisë dhe mirëqenies.  Uji na sjell përsëri në gjendjen tonë natyrore, siç ishim në barkun e nënës.

Një not i këndshëm një shëtitje në bregdet janë gjërat që bëjmë zakonisht në plazh. Plazhi mund të bëhet një Spa fantastike në ajër të hapur, kushtuar natyrës.

Rrezet e diellit, nëse absorbohen me kujdesin e duhur, janë të domosdoshme për shëndetin tonë të mirë.  Ato janë thelbësore për thithjen e vitaminës D,  metabolizmin e kalciumit, kalcifikimin e eshtrave dhe dhëmbëve, dhe  për të parandaluar  sëmundjet e caktuara të lëkurës. Thithja e rrezatimit diellor për sintezën e vitaminës D ndodh përmes lëkurës. 

Ideale është që të ekspozohet  lëkura e zbuluar të paktën në krahë dhe këmbë për rreth tridhjetë minuta në ditë. Gjëja më e rëndësishme është të ekspozojmë veten në diell gradualisht dhe duke përdorur një filtër të mirë mbrojtës, përshtatur me fototipin tonë, duke i mbrojtur sytë me lentet diellore të përshtatshme.

 Rrezet e diellit stimulojnë prodhimin e hormoneve të mira të humorit, kështu që kalimi i kohës jashtë është një balsam i vërtetë kundër stresit dhe ankthit.

 Ecja në det  kombinon efektin kullues të ushtruar nga kripa me masazh të kryer në trup nga presioni i ujit në lëvizje. Ajri i detit është veçanërisht i pasur me jod.

Shumë tregje të kripërave të banjës ekzistojnë në treg, duke filluar nga ato të Detit të Vdekur, të cilat mund t'i përdorim për banjot freskuese dhe relaksuese në vaskën tonë shtëpiake.

/Ora News.tv/