Nëse banesat do të ishin të përfshira në skemën e sigurimit, qytetarësh do të paguheshin në kohë rekord. Avni Ponari i ftuar në studion e emisionit Ekopolitikë, solli rastin e Pragës të para 5 viteve.

Ponari: Nëse sot do të ishin të gjithë të siguruar në këtë skemë, në sot normalisht duhet të kishim aktivizuar të gjitha resurset tona financiare dhe resurset ndërkombëtare që i kishim burime të garantuara. Sot do kishim paguar gjithë qytetarët në një kohë rekord.

Para 5 vitesh Praga është përmbytur e gjitha. Për dy javë janë paguar 800 mln euro dhe pas dy javësh Praga ishte siç duhet të ishte.

/Ora News.tv/