Juristi Jordan Daci i ftuar në emisionin “360 Gradë” në RTV Ora teksa tha se vendimi i presidentit është konform me Kushtetutën, u shpreh se shkarkimi i tij mund të ndodhë vetëm në dy raste.

Zheji: GJithë këto komente që bëhën qofshin politike, qofshin juridike, të cilët e fusin vendimin e presidentit në një formatim politik, madje të mjaftueshëm për të filluar një 'empeacment' që nuk ka ndodhur ndonjëherë në Shqipëri, pra ka filluar një procedurë e shkarkimit sepse ka shkelur kushtetutën. Madje një jurist thotë që ai tani është gati për burg dhe po të vazhdojë shkon drejt burgimit të përjetshëm. 

Daci: Se paska lexuar fare Kushtetutën sepse Presidenti i Republikës nuk mban përgjegjësi për asgjë. Presidenti i Republikës shkarkohet vetëm në dy rrethana. 

Për kryerjen e një shkelje të rëndë kushtetuese dhe për një krim të rëndë dhe shkarkimi merr fuqi vetëm pas vendimit të gjykatës kushtetuese. Ne e kemi kopjuar fjalë për fjalë nenin e kushtetutës federale gjermane, identik edhe presjet janë të njëjta sa i përket shkarkimit.


/Ora News.tv/