India ka njoftuar një ndihmë prej 23 miliardë dollarë për qytetarët më të varfër të vendit për t'i ndihmuar ata gjatë shpërthimit të Covid-19.

"Ne nuk duam që dikush të mbetet i uritur dhe nuk duam që dikush të mbetet pa para në duart e tij," tha Ministri i Financave Nirmala Sitharaman.

Ajo tha se paketa do të kujdeset për "ata që kanë nevojë për ndihmë të menjëhershme" dhe do të përfshijë sigurinë ushqimore duke siguruar oriz, grurë dhe pulses falas, si dhe transferime direkte.

Qeveria gjithashtu do të sigurojë mbulim të sigurimeve mjekësore deri në 66,482 dollarë për të gjithë punonjësit e kujdesit shëndetësor që ndihmojnë në luftimin e virusit, shkruan BCC.

Ekonomia e Indisë ishte në mes të një ngadalësimi brutal përpara se vendi të hynte në mbyllje, duke mbyllur vendet e punës, fabrikat dhe duke lënë miliona pagat e ditës dhe punëtorët informalë të shqetësuar dhe të pafuqishëm.

Deri më tani India ka regjistruar një numër të vogël viktimash vdekjesh dhe të të infektuarve në proporcion me madhësinë e saj, 13 viktima dhe 673 të infektuar por ekziston frika se virusi do të përhapet.

/Ora News.tv/