Coronavirus ka prodhuar një situatë alarmante në shtetin e Italisë. 

Virusi vdekjeprurës ka marrë jetën e më shumë se 148 persona ndërsa mbi 3 mijë janë identifikuar të infektuar. Në këto kushte qeveria italiane ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme dhe si pasojë është anuluar maratona e Romës.

Më shumë se 10 mijë njerëz kishin nënshkruar për të vrapuar në maratonën e Romës këtë vit, por u anulua 24 ditë para. Maratona e Romës është një nga evenimentet me shumë interes në shtetin fqinjë.

/Ora News.tv/