Tre shkencëtarë kanë marrë Çmimin Nobel 2019 në Fizikë për zbulimet e para në lidhje me evolucionin e Universit.

Shkencëtari kanadez James Peebles mori gjysmën e çmimit prej 740.000 [aund të dhënë nga Akademia Suedeze e Shkencave në Stokholm të martën për zbulimet e tij teorike në lidhje me evolucionin e universit.

Ndërsa gjysma tjetër e çmimit do ndahet mes Michel Mayor dhe Didier Queloz, për zbulimin e planetit të parë përtej sistemit tonë diellor.

/Ora News.tv/