Një transgjinor bëri trajtimin e fertilitetit NHS dhe mbeti shtatzënë me një donator sperme vetëm 10 ditë pasi përfundoi transformimin ligjor nga femër në mashkull.

Burri anonim, i njohur vetëm si TT, lindi femër por u kthye në mashkull pasi solli në jetë fëmijën. Ai ka përhapur një debat shumë të madh në ligjet e fertilitetit britanik.

Transgjinori mbeti shtatzënë nga një dhurues sperme. Një tjetër cështje që do ndjekë TT është fakti se dëshiron që fëmija të ketë atësinë jo mëmësinë. TT ka thënë se thyhen rregullat e të drejtëve njerëzore për të respektuar jetën private dhe familjare nëse regjistrohet si nëna e foshnjes.

/Ora News.tv/