Senati amerikan pritet të marrë raportin e FBI-së për akuzat për sjellje të keqe seksuale kundër kandidatit të Gjykatës Supreme të Presidentit Trump, Brett Kavanaugh, në orët e ardhshme.

Konkluzionet e tij nuk do të bëhen publike, por Senatorët do të jenë në gjendje të shqyrtojnë raportin të enjten.

Republikanët dhe demokratët janë në mëdyshje për të miratuar Kavanaugh si gjyqtar të Gjykatës së Lartë.

Gjykatësi ka mohuar me forcë të gjitha akuzat kundër tij.

Udhëheqësi i shumicës së senatit republikan, Mitch McConnell, dëshiron një votim përfundimtar të Senatit për emërimin të shtunën, pas një votimi të mëparshëm procedural të premten.

FBI rihapi hetimin ndaj Kavanaugh javën e kaluar, pasi profesoresha Christine Blasey Ford dëshmoi në Komitetin e Senatit për Gjyqësi se ai e kishte sulmuar atë kur ishin adoleshentë, në vitet 1980.

Nëntë gjykatësit e gjykatës emërohen për jetë dhe kanë fjalën e fundit për disa nga çështjet më të diskutueshme në jetën publike amerikane, nga aborti, kontrolli i armëve, deri te ligjet e votimit.

/Ora News.tv/