Juristi, Ledio Braho, nuk e sheh garanci për mbrojtjen e votës ndryshimin e sistemit.

I ftuar në "Ekopolitikë" në Rtv Ora, ai deklaroi se cilido qoftë sistemi nëse vullneti është për të vjedhur dhe blerë vota nuk mund të kemi zgjedhje të lira dhe të ndershme.

Braho: Nuk mund të diskutojmë ndryshim sistemi pa u garantuar vota e lirë. Në momentin që vullneti i votuesit është i cënuar çfarëdo lloj sistemi do të keqpërdoret, edhe ai proporcionali me lista të hapura kombëtar, edhe proporcionali rajonal. Nuk mbrohet vota me automatik. Nëse vota do të vidhet, do të vidhet në çdo sistem.

 

/Ora News.tv/