Një asteroid i madh do të kalojë në planetin Tokë me një shpejtësi 60 herë më të madhe se një avion Boeing.

Shkëmbi hapësinor, i quajtur 2019 VF1, u zbulua këtë vit dhe thuhet se do të kalojë Tokën rreth orës 5:09 të mëngjesit të hënën.

Asteroidi është 492 metra në diametër dhe pas këtij kalimi, do të afrohet përsëri në Tokë përsëri në nëntor 2026.

NASA zyrtarisht e ka regjistruar si një "objekt afër Tokës", por nuk do e prekë.

/Ora News.tv/