Kosi është ushqimi që dietologët sugjerojnë se duhet konsumuar çdo ditë për shkak të vlerave të larta ushqyese. Kosi lufton më së miri gripin si dhe ndihmon në humbjen e peshës. Kosi është një nga produktet më të mira të qumështit, është I lehtë, I tretshëm dhe rregulues të stomakut. Nëse ndiheni më stomak të fryrë konsumimi I kosit I shoqëruar me pak bukë redukton ngarkesat dhe fryrjet e tepërta. Specialistët e dietologjisë kanë zbuluar se kosi është një ndihmës I mirë në luftën kundër gripit, ftohjes dhe llojeve të tjera të virusit. Ai mund të shoqërohet me vitamina C, si fruta apo limon.  

/Ora News.tv/