Tinder, aplikacioni i famshëm që mundëson njohje online po bën ndryshime për njerëzit transgjinorë.

Qëllimi i aplikacionit është të përmirësojë trajtimin e tyre.

Shumë njerëz, gabimisht i kanë hequr profilet e tyre nga aplikacioni sepse Tinder vendosi një ndalim automatik nëse një profil merr shumë ankesa.

Tinder njoftoi se shumë ndalime kishin rezultuar nga ankesa "të padrejta" të bëra në lidhje me njerëzit transgjinorë.

Gratë transgjinore ishin prekur nga ankesat dhe ngacmimet pasuese.

Ndërsa tani po punojnë që ta zgjidhin sa më shpejt këtë situatë.

/Ora News.tv/