Lëkundjet e tërmetit kanë krijuar jo vetëm dëme në ndërtesa, por kanë lanë pas edhe tronditje psikologjike.

Në Tiranë familjet e kanë kaluar natën jashtë ndërsa fëmijët kanë qenë më të prekur nga ankthi si pasojë e tronditjeve të tërmetit.

Mure të plasaritura dhe thirrjet e faniljarëve për ndihmë janë ato që dëgjohen më shumë këtë të dielë (22 shtator) në këto zona.

Kryefamiljari me lot në sy: Isha vetë i 7 këtu, me 5 fëmijë. Fjetëm jashtë mbrëmë gjithë natën.

Vajza qan: U tremba shumë nga tërmeti mbrëmë.

Kryefamiljari: Ishtë vështirë për fëmijët, ftohtë, do detyrohem të futem brenda prapë, nuk kam ku shkoj.

Tjetër banor: Po shihnim televizor kur u shemb suvaja e gjitha, u trembëm.Nuk po dilnim jashtë, shumë keq. Është shemb komplet, nuk ke ku jeton. Jam jashtë.

Banori: Vetëm po vuri dorë shteti, ne nuk bëjmë dot gjë.


/Ora News.tv/