Deputeti i Partisë Socialiste Anastas Angjeli, i ftuar në "Ekopolitikë" nga Aurora Sulçe në Ora News, thotë se brenda muajit korrik, do të miratohet një akt normativ për shlyerjen e borxheve.

Angjeli: Nuk kam informacion të saktë sa është shuma e detyrimeve.

Sulçe: 130 mln euro.

Angjeli: Por kam dijeni që brenda muajit korrik, edhe me disa ndryshime që do të bëhen me akt normativ në buxhetin e shtetit, është planifikuar që një pjesë e mirë e detyrimeve të krijuara deri tani të shlyhet. Menaxhimi i borxhit edhe për shkak të rekomandimeve që jep FMN dhe misionet e tjera edhe për shkak që borxhi publik, institucionet e rankimit e konsiderojnë apo jo Shqipërinë në nivelet pozitivisht apo jo, është duke u diskutuar që brenda muajit korrik të kemi shlyerje të borxheve.

/Ora News.tv/