Një ditë para protestës së opozitës, Ambasada Amerikane ka bërë thirrje që njerëzit të shmangin rrugët ku do të ketë demonstrata.

Në një reagim, Ambasada tregon se cilat janë vendet ku do të zhvillohet protesta dhe çfarë pritet të ndodhë.

"Një demonstrim i madh pritet të zhvillohet pranë Zyrës së Kryeministrit më 8 qershor 2019, duke filluar rreth orës 19:00. Grupi synon të demonstrojë kundër qeverisë shqiptare dhe mund të lëvizë në vende të ndryshme në Tiranë. Demonstrimi i pritur është i panjohur. Demonstrimet e kohëve të fundit kanë përfshirë dhunën. Forcat e sigurisë kanë përdorur kanalet e ujit dhe gaz lotsjellës për të shpërndarë turmat", njofton Ambasada.

Ndërsa për veprimet që duhet të marrin qytetarët në Tiranë, thotë: "Shmangni grumbullimet e mëdha dhe fushat ku demonstratat janë të pashmangshme ose në vazhdimësi.

Jini të vetëdijshëm për zonën që rrethoheni.

Monitoroni mediat lokale për përditësime."

/Ora News.tv/