Akademiku dhe historian serb Vasilije Krestic deklaron se Akademia e Shkencave dhe Arteve të Serbisë për çfarëdo çmimi, nuk do të heq dorë nga Kosova.

“Në këndvështrimin tim Akademia nuk duhet të heqë dorë nga Kosova dhe Metohija, për asnjë çmim”, ka thënë anëtari i kësaj akademie në një intervistë për një radio në Serbi.

Krestic  thotë se Kosova dhe Metohija janë pjesë integrale e shtetit serb dhe kjo është një “vijë e kuqe” përtej të cilës askush nuk duhet të kalojë.


/Ora News.tv/