“Zoteria kureshtar” titullohet ekspozita e piktorit Arben Theodhosi që u hap këtë fundviti në Tiranë.

Artisti paraqet piktura në vaj me tema retrospektivë përmes një udhëtimi në kohë nga viti 1977, deri në vitin 2018. Theodhosi shkruan në esenë shoqëruesëe se sa më shumë të shohësh në largësi, aq më pak mund të gjykojmë se çfarë është e moralshme.

Arben Theodhosi:Zoteria kureshtar” është udhëtim në kohë nga 2018 që shkojnë drejt  1977 sepse aq kam ruajtur. “Zoteria kureshtar” niset nga ideja se sot është theksuar interesi për historinë.

Në pikturat e ekspozitës “Zoteria kureshtar” dominon ngjyra e kueqe e flaktë, për të cilën vetë autori thotë se është rijetëzim i kureshtjes dhe i moralit njerëzor.

/Ora News.tv/