Kozmonauti rus Oleg Artemyev ka filmuar një video mahnitëse të hënës që "zhduket" pas Tokës, siç shihet nga Stacioni Ndërkombëtar Hapësinor (ISS).

Videoja e shkurtër e filmuar nga kozmonauti, i cili aktualisht është në bordin e ISS, u botua në mediat sociale më parë këtë javë. Ai siguron një perspektivë të freskët të satelitit të vetëm natyror të Tokës, i cili duket i shpejtë ndryshe nga se shihet nga Toka.

"Hëna po perëndon. Është si rrahja e zemrës", thotë Artemyev gjatë filmimit të satelitit që lëviz shpejt. "Tani do të arrijë atmosferën".

Sateliti "prek" atmosferën e Tokës dhe më pas në mënyrë misterioze "zhduket". Fenomeni i hënës "zhdukëse" mund të vërehet vetëm nga orbita e ulët e Tokës.

Artemyev tha se shpejtësia e videove nuk u ndryshua dhe përfaqësonte shpejtësinë në kohë reale të hënës, siç vërehet nga ISS. Hëna në të vërtetë duket të jetë kaq e shpejtë që kur ISS udhëton në 7.66 km/s.

/Ora News.tv/