Uragani i fuqishëm Michael duket se do godasë Florida-n, më vonë të mërkurën, duke detyruar evakuimet masive në shtetin jugor të SHBA.

Një stuhi e kategorisë tre me erë afër 200km / h, Michael pritet të forcohet më tej kur të vijë në breg në mesditë.

Më shumë se 370,000 njerëz në Florida janë urdhëruar të evakuohen dhe të lëvizin në tokë më të lartë.

Florida ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme, siç kanë bërë edhe Alabama dhe Georgia.

Të paktën 13 njerëz kanë raportuar të kenë vdekur në Amerikën Qendrore për shkak të stuhisë.

Në buletinin e tij, Qendra Kombëtare e Uraganit me qendër në Miami (NHC) tha: "Pritet një forcim i mëtejshëm gjatë natës dhe të mërkurën dhe Michael parashikohet të bëhet një stuhi e kategorisë 4 përpara se të bjerë në tokë".

NHC paralajmëron se disa rajone të Floridës mund të përjetojnë rryma të stuhisë deri në 4m.

Ai tha se në orën 03:00 (me orën lokale) të mërkurën, syri i stuhisë ishte rreth 220 milje në jug-perëndim të Panamasë, Florida.

/Ora News.tv/