Komentimi i Kupës së Botës ka thyer rekord në Twitter në gjysmëfinalen e Brazil-Gjermani, e cila u fitua 7-1 nga gjermanët, dhe është deri tani ngjarja sportive më e folur në rrjetin social, duke gjeneruar 35.600.000 tweets. Rekordin e mëparshëm e kishte Super Bowl më 2 shkurt, i cili shënoi 24,9 milion. Kulmi i tweets është bërë në golin e Khedira (29 ', ajo e 5-0)  ku ka regjistruar 580 000 tweets për minutë. Lojtarët të përmendura më shpesh - sipas TwitterData - janë Julio Cesar dhe Miroslav Klose. Gjatë Kupës së Botës, loja më komentuar në Twitter ishte Brazil-Kili me 16.300.000 tweets.

/Ora News.tv/