Transferimi i Cristiano Ronaldos tek Juventusi është pritur me mjaft optimizëm nga tifozët e bardhezinjve, por jo nga i gjithë populli torinez.

Një sindikatë italiane ka njoftuar se punonjësit e Fiat në uzinën e saj Melfi në jug do të dalin në grevë për transferimin e 105 milionë euro të Cristiano Ronaldos tek Juventusi.

Mendohet se një pjesë e asaj tarife do të paguhet përmes sponsorizimeve nga kompania mëmë e Juventus Exor, e cila zotëron aksionet e FIAT dhe Ferrarit, duke shkaktuar një reagim të ashpër nga Unione Sindacale di Base.

"Është e papranueshme që ndërsa punonjësit e FCA dhe CNHI vazhdojnë të bëjnë sakrifica të mëdha ekonomike, kompania pastaj shpenzon qindra miliona euro për blerjen e një lojtari. Na thuhet se kohët janë të vështira, se duhet të përdorim rrjeta të sigurisë shoqërore, duke pritur nisjen e modeleve të reja, të cilat kurrë nuk arrijnë.

"Ndërsa punëtorët dhe familjet e tyre i shtrëngojnë rripat e tyre gjithnjë e më shumë, kompania vendos të investojë shumë para në një burim të vetëm njerëzor! A është kjo e drejtë? Është normale që një person të fitojë miliona, ndërsa mijëra familje nuk mund të shkojnë deri në mes të muajit?

"Ne jemi të gjithë punonjës të të njëjtit pronar, por ky ndryshim në trajtim nuk mund dhe nuk duhet të pranohet. Punëtorët e Fiat kanë bërë pasuri të kompanisë për të paktën tre breza, por në këmbim ata kanë marrë ndonjëherë vetëm një jetë mjerimi.

"Kompania duhet të investojë në modele të makinave që garantojnë të ardhmën e mijëra njerëzve, në vend që të pasurojnë vetëm një. Kjo duhet të jetë objektivi, një kompani që i vë interesat e punonjësve të tyre së pari. Nëse jo, është sepse preferojnë botën e futbollit, argëtimin dhe gjithçka tjetër.

"Për arsyet e përshkruara më lart, Unione Sindacale di Base ka deklaruar një grevë në FCA Melfi në mes të 22:00 të dielën korrik 15 dhe 6 të mëngjesit të martën më 17 korrik."-thuhet në deklaratën e shpërndarë për mediat nga sindikata italiane.

/Ora News.tv/