Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës thotë se dëshiron një pakt të ri nuklear, të firmosur nga Rusia dhe Kina. Donald Trump shtoi se ka folur me dy shtetet rreth idesë dhe ata ishin shumë të kënaqur.

Madje ai deklaroi se një traktat i tillë do të ishte një gjë e shkëlqyshme për botën dhe besonte se pakti do të ndodhte.

Komentet e tij erdhën pasi Shtetet e Bashkuara të Amerikës u tërhoqën zyrtarisht nga Traktati Bërthamor i Rusisë. Traktati Bërthamor i Forcave Bërthamore të Rendit të Luftës së Ftohtë ndaloi raketa me varg 500-5.500 km (310-3,400 milje).

Tërheqja e ShBA-së të premten solli akuzat e Uashingtonit se Rusia kishte shkelur paktin duke vendosur një lloj të ri raketash, por Moska e mohoi këtë.

/Ora News.tv/