VAR do të përdoret në Kupën e Botës 2018 në Rusi pasi Bordi Ndërkombëtar i Shoqatës së Futbollit miratoi njëzëri përdorimin e rishikimit të videove.

Vendimi u mor në selinë qendrore të FIFA-s në Cyrih, në takimin e 132-të vjetor të përgjithshëm të Ifab të shtunën.

FIFA dhe të gjitha katër shoqatat britanike miratuan njëzëri përdorimin e saj në baza të përhershme.

Teknologjia ndihmëse me video  është provuar në Gjermani dhe Itali, si dhe në disa ndeshje të Kupës së Anglis këtë sezon në shkallë të ndryshme suksesi.

 Ifab deklaroi: "Filozofia e VAR është ndërhyrje minimale, përfitim maksimal "i cili ka për qëllim zvogëlimin e padrejtësisë të shkaktuar nga" gabime të qarta dhe të dukshme "ose" incidente të humbura serioze ".

FIFA do të konfirmojë vendimin e tyre përfundimtar për përdorimin e VAR në Kupën e Botës këtë verë në mbledhjen e tyre të këshillit më 16 mars.

/Ora News.tv/