Dhjetëra qen të destinuar për t'u vrarë për mishin e tyre janë ruajtur në kushte të  tmerrshme në një fermë në Korenë e Jugut.

Shoqata bamirëse "Society International" ka shpëtuar 50 kafshë nga një fermë e vogël në veri të provincës Gyeonggi-do këtë muaj pasi i gjetën ato të mbyllur në kafaze të vegjël në kushte të këqija.

Kafshët tani do të dërgohen në një qendër adoptimi në Kanada ku punëtorët do të përpiqen të gjejnë shtëpi të përhershme për to.

Qentë u zbuluan pak para fillimit të sezonit të verës Bok Nal, kur Koreja e Jugut konsumon shumicën e mishit të qenit.

Më shumë se një milion kafshë vriten çdo vit brenda vendit, me 70 për qind të atyre që konsumohen në tre data në kalendarin hënor, i cili këtë vit bie më 17 korrik, 27 korrik dhe 16 gusht.

Mishi hahet më së shumti si një supë e quajtur bosintang, e cila besohet të përmirësojë qëndrueshmërinë dhe fuqinë.

Duke folur për fermën e qenve të mbyllur, agjenti i mishit të qenve të Koresë së Jugut, Nara Kim, tha: 'Kjo fermë është tipike e shumë fermave të vogla të mishit të qenve që shohim nëpër Korenë e Jugut - kafaze të shkatërruara, kushtet e këqija, qentë në kushte të tmerrshme.

"Megjithëse praktika e ngrënies së mishit të qenit është në rënie, gjatë ditëve të verës ne ende shohim një rritje të njerëzve që hanë supë me mish qeni".

/Ora News.tv/