Kompania Apple ka paralajmëruar përdoruesit për disa telefonata të rrezikshme që po marrin, të cilat dyshohet se janë mashtrime për të vjedhur para.

Njerëzit po marrin telefonata nga të tjerë që duket se janë shërbimi ndaj klientit, të cilët prezantohen si staf i kompanisë dhe kërkojnë të dhëna personale.

Kjo ndodh se sulmuesit ose hakerat po bëhen gjithnjë e më të sofistikuar në aftësinë e tyre për t’u futur numrat zyrtarë.

Eksperti Brian Krebs ka raportuar se mashtrimet po bëhen aq të avancuara, saqë për arritjen e qëllimeve të tyre u shfrytëzua epiteti i Jody Ëestby, shef ekzekutiv i një firme kërkimore për siguri kibernetike.

Kompania ka njoftuar përdoruesit që të mos japin asnjë informacion pasi rrezikojnë të ardhurat e tyre.

/Ora News.tv/