Hetuesit e armëve kimike në Siri do të hyjnë në vendin e sulmit të dyshuar kimik të mërkurën, deklaroi Rusia-sipas BBC.

Ekipi ka qenë në vend që nga e shtuna, por nuk është lejuar të futet në Douma

Organizata për Ndalimin e Armëve Kimike nuk u lejua të hyjë Douma nga zyrtarët rusë dhe sirianë

Zyrtarët rusë dhe sirianë zhvilluan një takim në Damask në lidhje me futjen e hetuesve në Douma

Ata ndaluan hetuesit pasi ekzistonin probleme të sigurisë që duhet të zgjidheshin para se ekipi të hyjë në Duma

Israeli, i cili dyshohet se ka sulmuar disa zona të caktuara në Siri dhjetra herë që nga 2012-a, refuzon të komentojë lidhur me sulmet.

Israeli rrallë ka pranuar fajësinë mbi sulmet.

/Ora News.tv/