Presidenti Donald Trump do të takohet me liderët e NATO-s për bisedimet potencialisht të rrëmujshme në një samit në Bruksel së shpejti.

Përpara vizitës së tij, Trump 'goditi' BE-në në tregti dhe aleatët e tij të NATO-s për mos shpenzimin e mjaftueshëm të mbrojtjes.

Ai u prit me një qortim të ashpër nga Presidenti i Këshillit Europian Donald Tusk, i cili akuzoi presidentin për kritikimin e Europës "pothuajse çdo ditë".

"E dashur Amerikë, vlerësoji aleatët tuaj, pasi të gjithë ju nuk keni aq shumë."

Z. Tusk shtoi se BE shpenzon më shumë se Rusia për mbrojtjen, dhe po aq sa Kina.

Ai tha se SHBA nuk kishin dhe nuk do të kishin një aleat më të mirë se BE, duke kujtuar presidentin se trupat evropiane kishin luftuar dhe kishin vdekur edhe në Afganistan pas sulmeve të 11 Shtatorit 2001 në SHBA.

Nga ana e tij, Presidenti Trump parashikoi se takimi i NATO-s mund të jetë më i vështirë sesa samiti i tij me udhëheqësin rus Vladimir Putin, në Finlandë të hënën e ardhshme.

/Ora News.tv/