Në orën1 6:00 pritet të mbahet një takim mes ministres së Kulturës dhe aktorëve. Ndërsa pritet takimi aktorët kërkojnë që ambientet e Teatrit Kombëtar të bëhen riparimet: Ma bëni të banueshme kasollen time" derisa të bëhet teatri i ri

Në studion e 360 gradë, pati debate të zjarrta mes aktorëve dhe drejtorit aktual të Teatrit Kombëtar Hervin Culi.

Bujar Asqeriu: "Teatri kombëtar nuk ka një gozhdë, gëlqere. Lëkët kanë ikur në pus, pus.

Ne do të vazhdojmë aktitetivin teatral. A nuk mund të ma bësh punën mua pak më të lehtë?!

Tek shfaqja e fundit u bënë me bronkopolmoni.

Hervin Çuli: Nuk riparohet

Bujar Asqeriu: Atëherë më thuaj aty nuk ka aktivitet.

Hervin Culi: Nuk e do një teatër të ri?

Bujar Asqeriu: Më thuaj që në këtë teatër nuk ka aktivitet të ri.

Hervin Culi: Është në rrugën e fillimit ndërtimi i Teatrit Kombëtar

Ndërkohë ministrja Kumbaro deklaroi në një studio televizive se nuk ka ende projekt.

Bujar Asqeriu: Ore zotër,i nëse do të vazhdosh aktivitetin derisa  të gjesh lekët ma bëj të pranueshme kasollen time, mos të rri me çadër në kasolle. Ma rregullo

Hervin Çuli: Mbaje! Mbaje!

Bujar Asqeriu:  Është godina tjetër që e drejton Kiço Londo. Pse ai e ka rregulluar, fondet ku i gjeti?!

Ai ka dëshirën për të bërë teatër po pate dëshirën, gjen dhe paratë.  

Bëje të banueshme kasollen time?

Sepse nesër ku e di unë kryeministër i dashur thotë nuk ka fuqi shteti do lidhet me biznesin dhe biznesi do të kushtëzojë.

Asnjë nga këta nuk më jep garanci që këtu do të krijohet një korpus vetëm për Teatrin Kombëtar.

Dua të kem besim por nuk kam besim.


/Ora News.tv/