Koreja po rritet me shpejtësi në popullaritet, në një bum mësimi gjuhësor të nxitur nga popullariteti i yjeve pop të vendit.

Një dëshirë për të mësuar tekstet e këngëve pop koreane si 'Gangnam Style' ka rritur popullaritetin e gjuhës koreane duke shpërthyer në vende si SHBA, Kanada, Tajlandë dhe Malajzi.

Një raport i Shoqatës së Gjuhëve Moderne tregon se pranimi korean në universitetet amerikane u rrit me pothuajse 14% midis 2013 dhe 2016, ndërsa regjistrimi i përgjithshëm i gjuhëve ishte në rënie.

Statistikat e fundit tregojnë se 14,000 studentë po mësojnë gjuhën koreane në SHBA, krahasuar me vetëm 163, dy dekada më parë.

Faqja e internetit të të mësuarit gjuhësor Duolingo nisi një kurs korean vitin e kaluar për shkak të rritjes së kërkesës. Ajo shpejt tërhoqi më shumë se 200,000 nxënës.

/Ora News.tv/