Shtëpia e Bardhë beson se Rusia ende përbën një kërcënim për SHBA-në mes konfuzionit mbi komentet e bëra nga Presidenti Donald Trump.

Trump duket se nuk pajtohet me inteligjencën amerikane, kur ai iu përgjigj "jo" pyetjes nëse Rusia ende po synonte zgjedhjet amerikane.

Më vonë, sekretarja e shtypit të Shtëpisë së Bardhë, Sarah Sanders, tha se Trump ishte duke thënë "jo" për t'iu përgjigjur më shumë pyetjeve.

Ai vjen në mes të një kritike ndaj komenteve të tij të fundit rreth Rusisë.

"Presidenti dhe administrata e tij po punojnë shumë për të siguruar që Rusia nuk është në gjendje të ndërhyjë në zgjedhjet tona siç kanë bërë në të kaluarën," tha zonja Sanders në një konferencë për shtyp të mërkurën.

Orë më parë, gazetarja e ABC News Cecilia Vega i kërkoi presidentit nëse Rusia do të vazhdonte të synonte zgjedhjet amerikane.

Pasi e tundi kokën dhe u përgjigj: "Faleminderit shumë, jo", ajo përsëri pyeti: "Jo? Ti nuk beson se ky është rasti?"

Ai u përgjigj përsëri: "Jo".

Por Sanders e hodhi poshtë atë interpretim më vonë në një konferencë për gazetarët, duke u thënë gazetarëve se Shtëpia e Bardhë ishte duke ndërmarrë veprime për të parandaluar çdo ndërhyrje në të ardhmen.

"Ne nuk do të shpenzonim kohë dhe përpjekje  nëse nuk besonim se [Rusia është ende] duke na targetuar," tha ajo.

/Ora News.tv/