BMW po bën një tërheqje të makinave në Mbretërinë e Bashkuar pasi Watchdog i BBC-së zbuloi se motorët e automjeteve mund të shkatërrohen tërësisht, ndërkohë që janë në përdorim.

Thuhet se do hiqen 312,000 makina: BMW Seria 1, Seria 3, Z4 dhe modelet X1 të benzinës dhe naftës të krijuara në mes të marsit 2007 dhe gushtit 2011.

BMW fillimisht hoqi 36,410 makina me benzinë vitin e kaluar, të cilat ishin lidhur me çështjet e sigurisë.

Sipas BBC, tani është njohur se mund të ketë pasur probleme të ngjashme në makinat që nuk janë mbrojtur nga rasti i parë.

Kompania gjermane fillimisht tërhoqi makinat në Britani të Madhe pasi Narayan Gurung, i cili udhëtonte me gruan e tij në Ditën e Krishtlindjeve në 2016, vdiq kur Ford Fiesta e tyre u përplas me një pemë për të shmangur një BMW të prishur në Guildford, Surrey.

/Ora News.tv/