Së shpejti do të jeni në gjendje të identifikoni menjëherë njerëzit duke përdorur një aplikacion të njohjes së fytyrës në telefonin tuaj .

Aplikacioni skanon fytyrat dhe sjell një profil me informacion rreth personit duke përfshirë lidhjet me profilet e tyre të mediave sociale.

Teknologjia e shtuar nga firma me qendër në Londër Blippar, mund të njohë mbi 400,000 figura publike dhe ka një normë të saktësisë më shumë se 99 përqind.

Mund të tregojë edhe binjakë të njëjtë si aktoret amerikane binjakët Olsen, vrapuesit olimpikë britanikë Brothers Brownlee dhe dyshen irlandeze Jedward.

Aplikacioni kryesisht njeh figurat publike, përfshirë aktorët, politikanët, muzikantët, këngëtarët, sipërmarrësit, autorët, yjet e sportit dhe shkencëtarët.

Përdoruesit gjithashtu mund të krijojnë profilet e tyre të fytyrës, të cilat përfshijnë informacione dhe imazhe të kuruara, duke përfshirë lidhje opsionale me profilet e mediave sociale, muzikën e preferuar dhe madje edhe pamjen e tyre.

Profilet janë një eksperiencë në mënyrë strikte, tha Blippar.

Teknologjia përdor vizion të shpejtë kompjuterik dhe inteligjencë artificiale për të njohur fytyrat në një sistem që mund të funksionojë një ditë në kontrollet e sigurisë për bankat në internet dhe qasjen në ndërtim.

Danny Lopez, zyrtari kryesor operativ i Blippar, tha: 'Aftësia e smartfonëve të njohin fytyrat e njerëzve nga aktorët tek sportistët na lejon të kënaqim kuriozitetin tonë të lindur njerëzor.

'Saktësia e teknologjisë në dallimin e binjakëve identikë madje është zgjidhja e një sfide komplekse për industrinë dhe aplikacionet më të gjera janë të ndryshme dhe ndryshojnë lojën, nga qasja në krijimin e rrjeteve të zgjuara, siguria dhe parandalimi i mashtrimit.
/Ora News.tv/