Ekonomia shqiptare ka nevojë për më shumë statistika të pasura dhe efektive. 

Banka e Shqipërisë dhe Banka Qendrore Evropiane zhvilluan një seminar për shkëmbimin e pikëpamjeve mbihartimin e politikave dhe diskutimin e risive më të fundit në çështjet statistikore të bankingut qendror. 

Guvernatori Sejko u shpreh se të dhënat e besueshme, të mjaftueshme dhe të ofruara në kohë, janë element i domosdoshëm për vendimmarrje sa më të mirë dh epikërisht për këtë BSH ka pasuruar informacionin statistikor

Seminari mbi rëndësinë e statistikve do të zhvillohet në datat 13 dhe 14 qershor.

 

 

  
 


/Ora News.tv/