Kompania e hapësirës ajrore Elon Musk nëpërmjet një rakete Falcon 9 ka dërguar sistemin më të saktë GPS të hedhur ndonjëherë në orbitë .

Lançimi i fundit i vitit. SpaceX mbyll 2018 nisjen në hapësirë një raketë Falcon 9 që mbajti një satelit lundrues të gjeneratës së fundit, të quajtur Vespucci, për Forcën Ajrore të SHBA.

 Nisja u bë nga Cape Canaveral Florida dhe u shty deri të dielën, pasi ajo ishte planifikuar fillimisht për të martën, më 18 dhjetor, por kushtet e motit vonuan fluturimin.

 Forcat Ajrore të SHBA thanë se Vespucci është tre herë më i saktë se sateliti i fundit i dërguar në orbitë.

/Ora News.tv/