Një deputete e shquar ruse është kritikuar pasi u kërkoi grave që të mos kenë marrëdhënie seksuale me burra të huaj gjatë Kupës së Botës.

Deputetja e Partisë Komuniste Tamara Pletnyova i tha një radio stacioni në Moskë se ajo nuk ishte "nacionaliste", por besonte se gratë ruse duhet të shmangnin seks me njerëz "të një race tjetër" sepse "vuajnë fëmijët e tyre".

Deklaratat e saj erdhën pas një pyetjeje për "fëmijët e Olimpiadës", duke iu referuar lindjeve të fëmijëve me përzierje racore në Rusi pas Olimpiadës Verore 1980.

Znj. Pletnyova tha se këta fëmijë u "braktisën" nga etërit e tyre të huaj.

"Nuk është aq keq nëse etërit janë të së njëjtës racë", tha ajo.  

"[Fëmijët] janë braktisur, dhe ata qëndrojnë këtu me nënën e tyre. Ne duhet të lindim fëmijët tanë."

Zonja Pletnyova është dënuar gjerësisht në internet, me disa njerëz duke u krahasuar mes komenteve të saj dhe fushatës së Fifa's Say No to Racism.

Duke kujtuar se si një ish-patinator akulli mbrojti një postim racist duke pretenduar se llogaria e saj në Twitter, ishte sulmues, prezantuesi i radios Tayana Felgengauer pyeste veten nëse Znj. Pletnyova mund të pretendonte diçka të ngjashme që i kishte ndodhur asaj.

Kritikët e mëtejshëm të zonjës Pletnyova përfshinë edhe ata që kërkojnë që deputetja të nxirret jashtë Dumës ruse.

Një përdorues i Twitter pyeste veten nëse deputetja ruse kishte për qëllim "të monitoronte sjelljen e rusëve femra të moshës riprodhuese", ndërsa një tjetër me ironi, theksoi faktin që znj. Pletnyova kishte qenë më parë "kryetarja e Komitetit për nacionalitetet".

Por jo të gjitha komentet kanë qenë negative.

Disa njerëz ishin dakord me Znj. Pletnyova se "ne duhet të mbajmë fëmijët tanë rusë". Dhe njëri pyeti: "Çfarë është e gabuar me atë që tha ajo?"

Ndërsa të tjerë shprehen se duhet mbrojtur fjala e lirë.

"Unë besoj se të gjithë mund të shprehin lirshëm pikëpamjet e tyre, duke përfshirë deputetja Pletnyova".

/Ora News.tv/