Në konferencën e përbashkët mes kryeministrit Rama dhe atij të Malit të Zi, Dushko Markovic ishin të pranishëm edhe gazetarë të huaj, të cilët shprehen interes, sidmos për çështjen e emigrantëve.

E tillë ishte dhe gazetarja e Al Jazeera, e cila pyeti Ramën për kampet dhe emigrantët.  Si përgjigje, kryeministri tha: "Është vetëm një shenjë e ballkanizmit të Al Jazeera-s."

Gazetarja e Al Jazeera: Do të kthehemi edhe njëherë tek çështja e emigracionit. Ju keni thënë se nuk planifikoni të ngrini kampe dhe të pranoni emigrantët, por ajo që ndodh është se ata kalojnë në këtë pjesë. Vendet e BE thanë që kampet do të jenë jashtë BE, të dy vendet janë jashtë BE dhe nëse vjen dimri dhe keni 2 mijë emigrantë çfarë do të bëni? 

Rama: Edhe Al Jazeera është ballkanizuar në mjedisn tonë sepse nuk ka asgjë në deklaratën e vendeve anëtare lidhur me mundësinë e ndërtimit të kapmeve në rajonin tonë. Është vetëm një shenjë e ballkanizmit të Al Jazeera-s.

/Ora News.tv/