Një teleferik i ri ka filluar shërbimin në pikun më të lartë të Gjermanisë, ku VIP-at do gëzojnë ngritjen e parë me të.

Teleferiku në malin Zugspitze po faturohet si rekord botëror i inxhinierisë gjermane, që paraqet dallimin më të madh në lartësi midis bazës dhe stacionit.

Instalimi prej 50 milionë eurosh po zëvendëson teleferikun e vitit  1963 dhe  mund të marrë 240 turistë në orë në kulmin e Alpeve gjermane.

Kryepeshkopi i Mynihut Kardinali Reinhard Marx dhe Peshkopi Protestant për Mynihun dhe Bregun e Epërme, Susanne Breit-Kessler, do të bekojnë makinën kabllore përpara udhëtimit të parë zyrtar.

/Ora News.tv/