Një helikopter MH-60 Seahawk është rrëzuar në kuvertën e anije USS 'Ronald Reagan' menjëherë pas ngritjes në fluturim në orën 09.00, konfirmoi marina të premten.

Anëtarët e ekuipazhit në helikopter ndodhen në gjendje të qëndrueshme dhe asnjë prej tyre nuk ka marrë lëndime kërcënuese për jetë.

Disa nga ushtarakët u evakuan në breg.

Përplasja ka ndodhur pasi helikopteri ishte duke kryer operacione të rregullta në Detin Filipin.

Anija nuk ka pësuar dëmtime dhe rifilloi operacionet e fluturimit.

/Ora News.tv/