President i Komisionit Europian, Jean Claude Juncker, është bërë shpesh lajm ndërkombëtar për lëkundjet e tij nëpër hollet zyrtare të BE-së për shkak të konsumimit të sasive të mëdha të alkoolit.

Por, së fundmi, është vënë sërish në qendër të vëmendjes, kësaj here për shkak të këpucëve.

Në një video të publikuar në internet, Juncker ka veshur një këpucë kafe dhe një të zezë.